De meeste mensen overkomt het wel een keer in hun loopbaan: Door de omstandigheden word je gedwongen om uit te kijken naar een nieuwe werkkring. Bijvoorbeeld door een wijziging in de organisatiestructuur, verschil van inzicht in de koers van de onderneming, een fusie of gewoon doordat een organisatie moet afslanken. Wat nu? In een outplacementtraject bij MEERbaan krijg je de ruimte om het verlies van je baan te verwerken en je vervolgens op te maken voor een nieuwe start. In een nieuwe omgeving waar je weer volop met je ambitie aan de slag kan.

Outplacement gaat om het vinden van een volgende werkkring. Maar dan wel één die echt bij je past. Bij MEERbaan kun je kiezen voor een outplacementtraject met bestemmingsgarantie.

In dat geval houdt onze begeleiding pas op als jij je bestemming gevonden hebt. Een geruststellende gedachte. Wil je de duur van je traject liever afbakenen en er flink de vaart in houden, dan kan dat natuurlijk ook. En komen we tijdens het traject tot de conclusie dat je als zelfstandig ondernemerschap aan de slag wil, dan ondersteunen we je daarbij.

Doelgericht, gedegen en met kennis van zaken!

Outplacement met bestemmingsgarantie

Bij een outplacementtraject met bestemmingsgarantie houdt de begeleiding van MEERbaan pas op als jij je nieuwe werkomgeving hebt gevonden. In dit traject komen alle relevante elementen van onze begeleiding aan bod, volgens een heldere structuur, maar toegespitst op jouw specifieke situatie. Van rouwverwerking tot een gedegen zelfonderzoek, van jouw unieke persoonlijke presentatie en onderzoek naar de arbeidsmarkt tot netwerken en solliciteren.

Samen bepalen we de aanpak van je traject en gaan volle kracht door totdat je op je nieuwe plek zit.

Intensief, tijdgebonden outplacementtraject

Wanneer je je nieuwe bestemming vindt, is moeilijk te voorspellen. Toch kun je je outplacement-programma afbakenen in de tijd. Je maakt dan van tevoren met ons afspraken over hoeveel maanden je begeleiding krijgt.

In die periode komen alle relevante onderdelen aan bod. Van de zelfanalyse tot het formuleren van je aanbod, netwerken, je oriënteren op je mogelijkheden tot jezelf presenteren in een netwerk- of sollicitatiegesprek. Zo coachen we je in een kort en krachtig traject naar je nieuwe bestemming. En heb je die onverhoopt aan het eind van de afgesproken termijn nog niet gevonden, dan ben je er in elk geval voor uitgerust om het laatste stukje zelfstandig af te leggen.

Jij hebt weer de regie.

Begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap

Regelmatig ontdekken onze deelnemers tijdens hun zoektocht dat hun toekomst niet bij een nieuwe werkgever ligt, maar bij een eigen onderneming. Als dat voor jou geldt, begeleidt Meerbaan je doelgericht en pragmatisch naar het zelfstandig ondernemersschap. Onze mobiliteitsadviseurs – zelf vaak ervaringsdeskundigen – zijn je ideale sparringpartners.

Ook als je een eigen onderneming wilt starten, of daarover nadenkt, bent je bij Van Meerbaan aan het juiste adres. Hoe ziet je die stap voor je? Waarom wil je voor jezelf beginnen? Wat zijn de kansen en risico’s? Hoe kun je je talenten inzetten bij het opstarten van een eigen bedrijf? De mobiliteitsadviseurs van MEERbaan zijn je ideale sparringpartners.

Per jaar begeleidt MEERbaan steeds vaker deelnemers naar zelfstandig ondernemerschap. Momenteel ongeveer 15 procent van onze deelnemers. Meestal maken deze deelnemers de keuze voor zelfstandig ondernemerschap vanuit een programma voor loopbaancoaching of outplacement. Geldt dit ook voor jou, dan word je verder begeleid door een mobiliteitsadviseur met gedegen kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer. Die positief en functioneel kritisch met je meedenkt en je vaak zelfs kan helpen met praktische zaken. Zoals het verkennen van de markt en het schrijven van een ondernemingsplan.

Zo maakt je eigen onderneming met ondersteuning van Meerbaan een vliegende start!