Klachtenreglement  

 

Algemene bepalingen 

Artikel 1 

In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan: 

  • Klacht              Een uiting van ontevredenheid. 

  • Klant                De persoon jegens wie de gedraging dan wel uitlating, als omschreven in artikel 2 van dit reglement, heeft plaatsgevonden. 

  • Medewerker    De medewerker van MEERbaan waartegen de klacht is ingediend. Onder medewerker worden mede verstaan derden die in opdracht van 
    MEERbaan werkzaamheden ten behoeve van klanten van MEERbaan hebben verricht. 

  • Behandelaar De direct leidinggevende van de medewerker van MEERbaan waartegen de klacht is ingediend 

 

Uiteenzetting klachtenprocedure aan cliënt 

Artikel 2 

De klant wordt in bij het eerste gesprek met MEERbaan verwezen naar de link met schriftelijke informatie over hoe te handelen in geval van een klacht. De schriftelijke informatie is samengevat in het “Klachtenreglement MEERbaan en is onder andere gepubliceerd op de website www.meerbaan.nl In het klachtenreglement is beschreven hoe het proces verloopt rondom een klacht. 

 

 

Indiening van een klacht 

Artikel 3 

De klant heeft het recht om over de wijze waarop medewerkers van MEERbaan, zich bij de uitoefening van hun werkzaamheden jegens hem of haar hebben gedragen dan wel uitgelaten, een klacht in te dienen bij MEERbaan. 

 

Artikel 4 

  1. Een klacht kan schriftelijk of mondeling bij MEERbaan worden ingediend. 

Per post: MEERbaan, Zonneoordlaan 17, 6718 TK Ede. 

Digitaal: administratie@meerbaan.nl  

Mondeling: Marcel van Meer – directeur 

  1. Voor behandeling van een klacht zijn de volgende gegevens noodzakelijk: 

  • De naam en het adres van de klant; 

  • De naam van de medewerker op wiens gedraging dan wel uitlating de klacht betrekking heeft; 

  • De datum waarop de gedraging dan wel uitlating waarop de klacht betrekking heeft, heeft plaatsgevonden; 

  • Een korte omschrijving van de feiten waarop de klacht betrekking heeft; 

  • De klant kan zich laten bijstaan of door een gemachtigde laten vertegenwoordigen. 

 

Ontvangst en vastleggen klacht  

Artikel 5 

  1. Ontvangst van de ingediende klacht wordt schriftelijk binnen een week bevestigd aan de klant. 

  1. De ontvangstbevestiging bevat: 

  • De datum waarop de gedraging dan wel uitlating waarop de klacht betrekking heeft, heeft plaatsgevonden; 

  • Een korte omschrijving van de feiten waarop de klacht betrekking heeft; 

  • Een beschrijving van het verloop van de klachtprocedure en de vermelding van de naam van de klachtbehandelaar tot wie de betrokkene zich desgewenst kan wenden. 

  • Een schriftelijke versie van het geldende Klachtenreglement 

 

 

Wijze van behandeling 

Artikel 6 

  1. De behandeling van de klacht geschiedt door de leidinggevende van de medewerker op wiens gedraging de klacht betrekking heeft, mits deze bij de gedragingen niet betrokken is geweest. In geval van (mede) betrokkenheid van de leidinggevende wordt de klacht behandeld door de directie van MEERbaan. 

  1. MEERbaan is niet verplicht de klacht te behandelen indien: 

  • Zij betrekking heeft op een gedraging waarover reeds eerder een klacht is ingediend die met inachtneming van dit reglement is afgehandeld; 

  • Zij betrekking heeft op een gedraging die langer dan een jaar voor indiening van de klacht heeft plaatsgevonden; 

  • Van het niet in behandeling nemen van een klacht wordt de betrokkene zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen drie (3) weken na indiening van de klacht schriftelijk in kennis gesteld. 

 

Artikel 7 

Aan de medewerker op wiens gedraging de klacht betrekking heeft, wordt een afschrift van de klacht alsmede van de daarbij meegezonden stukken toegezonden. 

 

Artikel 8 

  1. MEERbaan stelt de klant en de medewerker op wiens gedraging de klacht betrekking heeft in de gelegenheid te worden gehoord. 

  1. Van het horen wordt een schriftelijk verslag gemaakt. Het verslag wordt aan de klant en de medewerker op wiens gedraging de klacht betrekking heeft, toegezonden. 

 

 

Artikel 9 

  1. MEERbaan handelt de klacht af binnen vier (4) weken na indiening. 

  1. MEERbaan kan de afhandeling van de klacht voor ten hoogste vier weken verlengen. Van de verlenging wordt schriftelijk en gemotiveerd mededeling gedaan aan de betrokkene. 

 

Artikel 10 

10.1 MEERbaan stelt de klant schriftelijk en gemotiveerd in kennis van de beslissing op de klacht, alsmede van de eventuele genomen maatregelen die daaraan verbonden zijn of zullen worden. 

10.2 In geval van een klacht betrekking heeft op dienstverlening die in opdracht van het UWV wordt uitgevoerd, geldt aanvullend het volgende: Indien de klager (klant van het UWV) meent dat de ingediende klacht niet naar behoren is afgehandeld, kan deze klager -nadat de beslissing zoals omschreven in artikel 10.1 aan klager schriftelijk ter hand is gesteld- escaleren naar de Arbeidsdeskundige van het UWV. 

 

Artikel 11 

11.1 Binnen uiterlijk vier weken na dagtekening van de beslissing als bedoeld in artikel 10.1 heeft de klant de beroepsmogelijkheid om aan de NOLOC (Raad voor Klachtbehandeling) voor te leggen. MEERbaan is als lid van NOLO onderworpen aan de behandeling van klachten volgens de bepalingen van het klachtenreglement NOLOC. Zie: Reglement voor Klachtenbehandeling – www.noloc.nl  

11.2 Uitspraken van de Raad voor klachtbehandeling NOLOC zijn bindend.  De consequenties voortvloeiende uit de uitspraken van de bedoelde Raad wordt binnen 10 werkdagen afgehandeld. Daarna staat een gang naar de rechter nog wel open voor partijen.  

 


Registratie 

Artikel 12 

  1. MEERbaan draagt zorg voor een registratie van de behandelde klachten. Deze registratie bevat het aantal ingediende klachten, de aard van de ingediende klachten en ook van de naar aanleiding van de ingediende klachten getroffen maatregelen 

12.2 Geregistreerde klachten worden een jaar na dagtekening van de beschikking bewaard. Na een jaar worden de klachten uit het registratiesysteem en alle overige systemen verwijderd met inachtneming van de geldende AVG-regels. 

12.3 MEERbaan zendt periodiek opdrachtgevers de voor hen relevante registratie van de behandelde klachten.